Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@06:56:25 GMT

حقیقت مترو کرج را به مردم بگویید

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۳۵۵۴۳۸

حقیقت مترو کرج را به مردم بگویید

عضو شورای شهر کرج گفت: مردم حق دارند بدانند که قطار شهری کرج چه زمانی به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، رحیم خستو در جلسه شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به ضرورت شفاف‌سازی در خصوص پروژه قطار شهری کرج، اظهار کرد: مترو یکی از مهترین پروژه‌های در دست اجرا در کلانشهر کرج است. باید با برنامه‌ریزی صحیح و با نگاهی واقع‌بینانه زمان دقیق بهره‌برداری از این پروژه  اطلاع‌رسانی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: بدون شک بدون تامین اعتبار لازم، فرایند تکمیل این پروژه به کندی پیش می‌رود به همین دلیل باید به فکر جذب منابع لازم برای آن باشیم. برای این کار در مرحله اول باید هزینه اجرای پروژه خط 2 قطار شهری به طور شفاف مشخص شود و بعد شورا و شهرداری مشخص کنند که چقدر از این هزینه را می‌توانند تامین کنند.

وی تصریح کرد: چنانچه این پروژه اعتبار 4000 میلیارد تومانی نیاز دارد، ما در پروسه چهار ساله و هر سال 1000 میلیارد تومان به مترو تزریق کنیم تا کار یکسره شود اما اگر بناست این پروژه تا 20 سال آینده نیز به سرانجام نرسد و ما همه ساله چند ده میلیارد تومان از سرمایه‌های شهر را به آن تزریق کنیم، باید گفت که کار بیهوده‌ای است.

  عضو شورای شهر کرج خاطرنشان کرد: بدون شک در شرایط اقتصادی موجود و با بالا رفتن قیمت‌ها، تامین منابع مالی پروژه قطار شهری به راحتی انجام نمی‌شود ولی نباید فراموش کنیم که تکمیل آن چه تاثیر زیادی در کاهش ترافیک، کاهش آلودگی هوا و تسهیل در سفرهای درون شهری دارد.

در ادامه این جلسه عضو دیگر شورای شهر کرج با تاکید بر ضرورت اجرای طرح‌های موثر فرهنگی در شهر گفت: با برنامه‌ریزی و هزینه‌های درست می‌توانیم جایگاه فرهنگی کرج را ارتقا دهیم.

غدیر مهدوی ادامه داد: بسیاری از مسئولان به اهمیت اجرای پروژه‌های عمرانی مثل ساخت پل که هزینه بالایی دارد، توجه دارند اما کمتر به این مساله توجه می‌کنند که با ترویج فرهنگ رانندگی می‌توان کاری کرد که عابر پیاده و راننده به حقوق یکدیگر احترام بگذارند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر ضرورت ساماندهی وضعیت میادین شهری تاکید کرد وافزود: بی نظمی میادین باعث نارضایتی شهروندان شده بنابراین باید هر چه زودتر فکری به حال این مشکل شود.تاکسی‌ها هم در جای نامناسبی مسافر خود را سوار و پیاده می‌کنند که این موضوع نیز بی نظمی را افزایش داده است. باید چند میدان به عنوان پایلوت برای آرام سازی انتخاب شود تا شاهد رضایت نسبی شهروندان در این زمینه باشیم.

پیش از این عضو ناظر شورای شهر در سازمان حمل و نقل ریلی کرج در خصوص اعتباراتی که در سفر سال 95 رئیس جمهور به مترو کرج اختصاص داده شد اعلام کرده، در سفر رئیس جمهور به البرز، 187 میلیارد تومان برای پروژه قطار شهری کرج در نظر گرفته شد اما تاکنون به نتیجه نرسیده است.

محمدحسین خلیلی اردکانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در خصوص آخرین وضعیت مترو کرج و روند پیشرفت این پروژه گفت: در حال حاضر حدود 700 نیرو در  مترو مشغول به کار هستند اما متأسفانه درآمدهایی چون فروش اوراق مشارکت و اعتبارات سفر رئیس جمهور که باید برای تزریق به این پروژه کسب می‌شد با مشکل اساسی مواجه شده است.

وی افزود: با وجود این مشکل اساسی، فعلاً خبر امیدبخشی در مورد مترو وجود ندارد اما در هر حال ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا برنامه از پیش تعیین شده برای اتمام دو ایستگاه تا پایان سال عملی شود. این برنامه فقط برای اتمام بنای دو ایستگاه تعیین شده و به معنای آن نیست که قطار وارد این ایستگاه‌ها شود.

این عضو شورای شهر کرج در خصوص اعتباراتی که در سفر سال 95 رئیس جمهور به مترو کرج اختصاص داده شد هم اعلام کرد: در سفر رئیس جمهور به البرز، 187 میلیارد تومان برای پروژه قطار شهری کرج در نظر گرفته شد اما تاکنون به نتیجه نرسیده است. حتی یک ریال از این اعتبار به استان نیامده است، ما در این خصوص در حال مکاتبه با نهاد ریاست‌جمهوری هستیم.

 به گزارش ایسنا، گسترش شبکه مترو در داخل شهر کرج از اوایل دهه 80 مطرح و در مهر ماه 82 ، شش خط برای این کلان‌شهر به تصویب رسید و البته کلنگ آن نیز در سال 1384 به زمین زده شد تا در سال 1389 کار تمام شود، اما اکنون با گذشت 13 سال از آغاز پروژه، مجموع پیشرفت فیزیکی خطوط و ایستگاه‌های قطار شهری کرج کمتر از 34 درصد برآورد می‌شود.

یکی از ایرادات اساسی مترو کرج، عدم دقت پیمانکار در محاسبه هزینه‌های پروژه و تشدید آن با نوسانات ارزی اواخر دولت دهم بود که باعث شد در سال‌های بعد کار پیمانکار و کارفرما به دعوای قضایی و طرح موضوع خلع ید بکشد تا اینکه در نهایت با روی کار آمدن شورای پنجم قرار شد پیمانکار به کار خود ادامه دهد.

شهرداری و شورا اعلام کرده‌اند اولین قطار مترو کرج سال 1400 بر روی ریل حرکت خواهد کرد، چیزی که با توجه به دور جدید نوسانات ارزی و مشکلات شدید مالی در پیشبرد پروژه‌های گرانی چون مترو سخت به نظر می‌رسد اما محمدحسین خلیلی اردکانی در این خصوص با اشاره به اولویت‌بندی بخش‌های مختلف مترو کرج تاکید کرد که سعی می‌شود تا سال 1400 چهار یا پنج ایستگاه آماده بهره‌برداری شود.

حسن روحانی آذرماه 95 به استان البرز سفر کرد و قرار بود مصوبات این سفر حداکثر ظرف سه سال نهایی شود.

عزیزاله شهبازی، استاندار جدید البرز که یک ماهی است سکاندار این استان شده اخیراً از تحقق 62 درصدی مصوبات سفر رئیس جمهور به البرز خبر داده و گفته که بر اساس مسئولیت محوله از سوی دولت مامور به پیگیری و تحقق مصوبات رییس جمهور به البرز هستم و در این راستا با اهتمام ویژه‌ای اقدام می‌کنم.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: متروی کرج منطقه البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۵۵۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده

دوست قدیمی‌اش سلیم غفوری می‌گوید که بزرگترین آرزویش این بود روزی را ببیند رژیم صهیونیستی در این دنیا نیست و این روزها همه دنیا پرچم مبارزه و مقابله با اسرائیل را به اهتزاز درآورده‌‌اند، جایش بیشتر از هر زمانی دیگر، خالی است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نهم اردیبهشت‌ماه سال 1401 روزی که همه جهان فریاد مرگ بر اسرائیل سر می‌دادند خبر درگذشت یک متفکر و پژوهشگر رسانه به گوش رسید. آن روز، روز قدس بود و نادر طالب‌زاده برای همیشه چشم از جهان فروبست. مردی که با همه سختی‌ها و پیچیدگی‌ها کنفرانس افق نو را راه انداخت. 

سال‌ها دبیری جشنواره فیلم عمار را برعهده داشت و به کارگردانی سریال «بشارت منجی» هم شناخته می‌شود. ساخت چندین مستند و البته اجرای برنامه «عصر» شبکه افق تنها گوشه‌ای از فعالیت‌های اوست، نادر طالب‌زاده را  بیش از هرچیزی با فعالیت‌های انقلابی‌اش می‌شناسیم؛ در حالی که از 16 تا 26 سالگی در آمریکا زندگی می‌کرد همزمان با وقوع انقلاب به کشور بازگشت تا صدای آن باشد، خط او، خط انقلاب بود.

همان‌جا که سخنان امام خمینی (ره) را از مطبوعات درست چندماه قبل از عزیمتشان به پاریس پیگیری می‌کرد و در خاطراتش عنوان کرد که از این سخنان بسیار متأثر شده است. کارگردانی که معتقد بود به هیچ جبهه‌ای جز انقلاب تعلق ندارد، خودش می‌گوید «من در آمریکا مشاهداتی داشتم که بعدها خیلی به دردم خورد» همین هم شد بعدها هم در قالب جشنواره «عمار» و هم کنفرانس افق نو ابعادی تازه از این کشور را هویدا کرد.

طالب‌زاده اما نقشی در ماندگاری حوادث تسخیر لانه جاسوسی را هم دارد، او که در سال‌های اخیر به واسطه فعالیت‌های ضد استکباری‌اش در لیست تحریم‌های آمریکا هم قرار گرفت، از اولین کسانی بود که در قالب تیم مستندسازی در صحنه تسخیر سفارت آمریکا حاضر شد و وقایع آن روزگاران را ثبت و ضبط کرد، ساخت همین مستند هم سرآغاز همکاری او با صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شد.

حقیقتی که نادر طالب‌زاده از داود میرباقری گفت/ نخستین سالگرد درگذشت مبدعِ برنامه زنده تلویزیونی + فیلم

برنامه «عصر» را می‌توان یکی از مهمترین‌های فعالیت‌های او در بستر تلویزیون محسوب کرد، برنامه‌ای که پلی ارتباطی و البته حلقه‌ای برای گردآوری چهره‌های استکباریستیز بود، همان هدفی که نادر طالب‌زاده دنبالش می‌کرد. طالب‌زاده البته همین هدف را در کنفرانس افق نو هم پیگیری کرد، همایشی که ابتدا با عنوان «هالیوودیسم» آغاز به کار کرد اما بعدها با تغییر نام چهره‌هایی از کشورهای مختلف جهان را به خود دید.

اما به مناسبت سالروز درگذشت او نگاهی به چند حقیقت از این متفکر انقلابی داریم که سیدسلیم غفوری قائم‌مقامِ این روزهای معاونت سیما و مدیر سال‌های نه چندان دور شبکه مستند و افق سیما آنها را بازگو کرد.

غفوری از این نکته آغاز کرد: اگر بخواهم درباره حاج نادر در یک جمله بگویم او در هر زمانی پیشتاز عرصه رسانه بود. با فهم درست از نیاز آن مقطع، واردِ فضای رسانه می‌شد. وقتی به زمانِ‌جنگ او نگاه کنیم ساخت مستندهای دوران دفاع‌مقدس را با شکل و شمایلی درست پیش می‌برد. اگر به روایت مظلومیت مردم بوسنی رسید که در مقطعِ خودش بهترین کار بود، «خنجر و شقایق» را ساخت. کارهای مختلفی که در حوزه مقاومت در دستور کار قرار داد مثل مجموعه «عصر انتظار» و مجموعه «نسل فراموش شده» که راجع به اردوگاه‌های فلسطینی‌ها بود جزو کارهایی است که هنوز هم ماندگارند و درباره‌شان می‌توان ساعت‌ها صحبت کرد. 

این مدیر در تلویزیون از وجوه متمایز برنامه‌سازی نادر طالب‌زاده گفت؛ «مهمترین نکته‌ای که طالب‌زاده در عرصه برنامه‌سازی داشت فهم کامل نسبت به موضوعی بود که در دستورِ کار خودش قرار می‌داد. بنابراین دست روی نقاطی می‌گذاشتند شاید برای خیلی از افراد، این نقاط مکشوف نبود و پنهان مانده است. نقاط پنهان را می‌آوردند و روی آن ذره‌بین می‌گذاشتند و آن نقاط پنهان را برجسته می‌کردند. در تلاش بودند خودشان را تسلیمِ جریان غالب رسانه‌ای نکنند؛ واقعاً اگر در یک موضوعی به چیزی می‌رسیدند و می‌آمدند خیلی آن را شجاعانه و با صراحت بیان می‌کردند.

در واقع وجوه تمایز او صراحت، فهم درست موضوع و تلاش برای کشف حقیقت بود. شما در مجموعه "خنجر و شقایق" این تفاوت و وجوه تمایز را می‌بینید. این فقط یک مستند جنگی صرف نیست و گزارش از نبرد جنگ در بوسنی نبود. "خنجر و شقایق" در پی کشف حقیقتی بود که در ظاهر و پوسته جنگ جریان داشت و این "خنجر و شقایق" را به عنوان اثری متفاوت خلق کرد.»

اما شاید نگاه صهیونیست‌ستیزی و استکبارستیزیِ نادر طالب‌زاده در جای جایِ فعالیت‌های فرهنگی و هنری او دیده شود؛ همان‌گونه سلیم غفوری به آن اشاره کرد: «او همیشه مهمترین دغدغه‌اش این بود آن‌چیزی که به عنوان صهیونیست جهانی شناخته می‌شود را معرفی کند. این خط را او در برنامه «راز» دنبال کرد و در کارهای دیگرِ او می‌توان به وضوح مشاهده‌اش کرد. در سریال «بشارت منجی» هم این نگاه دیده می‌شود.

طالب‌زاده در دوران جنگ برای مستندسازی دفاع‌مقدس از هیچ تلاشی دریغ نکرد و در طول 30 سال دیگر، عمرش را صرفِ مبارزه با صهیونیست کرد. نکته مهمی است که او در روزِ منتسب به مبارزه با صهیونیست و حمایت از مردم فلسطین، این دنیا را ترک کرد. به نظرم بزرگترین پیام فوت ایشان در روز قدس این است نادر طالب‌زاده قهرمان مبارزه با صهیونیست و اسرائیل بود. به نظرم این نکته نباید در هیچ مطلبی از طالب‌زاده، مغفول بماند. یا ماجرای تحریمِ او از سویِ آمریکایی‌ها که بابتِ برپایی افق نو اتفاق افتاد. چرا که افق نو در پی افشای ماهیت صهیونیست جهانی بود و آنها متوجه شدند او خلاف جریان رسانه‌ای مسلط بر جهان عمل می‌کند.»

او بزرگترین آرزوی طالب‌زاده را از بین رفتن رژیم صهیونیستی دانست و گفت: بزرگترین آرزویش این بود روزی را ببیند رژیم صهیونیستی در این دنیا نیست و رژیم صهیونیستی دچار زوال شده است.  سال‌ها برای مسئله افشای ماهیت جریان صهیونیستی در دنیا تلاش کرد. شاید به حق باید بگوییم ایشان سردار رسانه‌ای مبارزه با صهیونیسم و سردار جبهه فرهنگی انقلاب بودند.

شاید یکی از حقایق دیگر زندگی او پرورش نیرو در فضای هنر و رسانه انقلاب باشد؛ به تعبیر غفوری، او در طول این سه دهه برای پرورش نیرو در فضای هنر و رسانه از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکرد. آموزش به بچه‌های رسانه‌ای خارج از کشور مثل دوستان لبنانی و افغانستانی تا داخل کشور که دوره‌های مختلفی برگزار کرد و ساعت‌ها کارشان را می‌دید و راهنمایی‌شان می‌کرد. برای رشد و آموزش بچه‌های رسانه‌ای جبهه انقلاب واقعاً وقت می‌گذاشت. شاید یکی از بزرگترین کارهای او نسلی باشند که امروز در این عرصه فعالیتِ چشمگیری دارند و شاگردانِ نادر طالب‌زاده‌اند. 

در سالروز درگذشت او شاید یادآوری این نکته جالب باشد؛‌ نادر طالب‌زاده بارها درباره غفلت نسبت به عدم ساخت فیلم، مستند و کارهای نمایشی درست درباره اهل‌بیت و فضایِ دینی گلایه‌ها کرده بود؛ او همواره به نگاه جهانی و بین‌المللی در این عرصه تأکید می‌کرد. "ما باید روایت‌های دینی و مذهبی‌مان را چارچوب و ساختار بین‌المللی ببخشیم و اصلاً نویسندگان و پژوهشگران این حوزه باید به این سمت و سو بروند تا دیگر عوالم جهانی هم به پاسخ‌ پرسش‌ها،‌ ابهامات و نظریات دینی‌شان دست یابند."

و یک نکته جالب درباره راه افتادن گفت‌وگوی زنده در تلویزیون است؛‌ نادر طالب‌زاده در یکی از گفت‌وگوهایی که با خبرگزاری تسنیم داشت درباره سریال‌های دینی تلویزیون به این نکته جالب اشاره کرد که گفت‌وگوی زنده را در تلویزیون راه انداخته است. او گفت:  "یادم می‌آید به علی لاریجانی رئیس سازمان صداوسیما وقت پیشنهاد دادم صداوسیما برنامه گفتگوی زنده‌ای ندارد و در حالی که تلویزیون کشورهای دیگر با گفتگوهای زنده انتقادی، سرپا بودند. خوشبختانه این پیشنهاد مورد قبول قرار گرفت و این کار از شبکه پنج شروع شد برنامه‌ای تحت عنوان «شباهنگام» که کار سیاسی و جنگ نرم با من بود. البته ناگفته نماند که برخی‌ها را هم می‌خواستیم همچون ازغدی که به واسطه این برنامه دیده شد، دیده شوند اما تلویزیون جلویشان را گرفت. آنقدر نمی‌شودهای سازمان زیاد شد که من به عنوان طراح برنامه ترجیح دادم استعفا بدهم."

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • تشکیل شوراها به منزله مشارکت مستقیم مردم در اداره امور شهرها است
  • نوسازی و بهسازی ۱۰۰۰ تاکسی فرسوده نیازمند حمایت مستقیم استاندار است
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • تابستان ۱۴۰۴ حفاری خط ۲ متروی شیراز به اتمام می‌رسد
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • سرقت از مردم در پوشش کمک برای خرید بلیت مترو
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابند
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در اولویت سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابد