Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پس از گران شدن ۲۰۰ درصدی قیمت بنزین، تمایل مردم برای استفاده از قطار شهری یا همان مترو در تهران افزایش زیادی پیدا کرد که نتیجه آن، ازدحام جمعیت در ساعات پیک عبور و مرور در مترو تهران است.

متروی تهران-کرج هم مانند سایر خطوط مترو در ساعات پررفت و آمد، بسیار شلوغ است و نیاز به قطارهای بیشتر کاملا محسوس است ولی گزارشی که درباره خاک خوردن قطارهای مترو در کرج در خبرگزاری خبرآنلاین منتشر شد، نشان داد دو رام قطار سالم مترو تهران-کرج در یک کارخانه صنعتی نگهداری می شود و بسیاری از قطعات آن در حال از بین رفتن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارخانه لوکوموتیوسازی مپنا در اراضی میان تهران و کرج، محل نگهداری این قطارهاست که چند سال است زیر باد و باران و برف و آفتاب، می پوسند.

ظاهرا یکی از دلایلی که باعث شده این قطارها نتوانند به خطوط مترو بازگردند، اختلاف کارخانه مپنا با شرکت قطار شهری کرج بر سر کرایه نگهداری از آنهاست. آنطور که مشخص است، کارخانه لوکوموتیو سازی مپنا از شرکت قطار شهری کرج درخواست کرده به ازای هر روز نگهداری از این قطارها باید ۳۰ میلیون تومان کرایه پرداخت شود، ماهانه ۹۰۰ میلیون! در مقابل شرکت قطار شهری کرج هم گفته تنها حاضر است ۲۰۰ میلیون تومان بپردازد و این مسئله، اختلاف بین دو شرکت عمومی و دولتی را دامن زده تا این قطارها، با وجود نیاز هر روزه به حضورشان روی ریل، زیر آفتاب و برف، بپوسند.

در این رابطه با محمدمهدی اسلامی، مدیرعامل کارخانه مپنا در کرج گفتگویی داشتیم که در ادامه می خوانید:

آقای اسلامی، شما از شرکت قطار شهری کرج برای نگهداری از دو رام قطار روزانه ۳۰ میلیون تومان کرایه خواسته اید، پس لابد این قطارها را در مکان مسقف قرار دهید تا برف و آفتاب آنها را از بین نبرند. اصلا این کرایه منصفانه و قانونی است؟

واقعیت این است که شهرداری تهران و کرج و شوراهای هر دو شهر به فکر استفاده از این قطارها نیستند. ما دوست داریم اینها را از کارخانه ما بیرون ببرند. به حساب خودشان، آنها ۲۰۰ میلیون تومان کرایه به ما بدهکارند. ولی ما گفتیم روزی ۳۰ میلیون تومان باید کرایه بدهید. ما این را گفتیم تا هر چه زودتر قطارهایشان را بیرون ببرند، ما جا نداریم و نمی توانیم لوکومتیوهایی را که نیاز به تعمیر دارند یا تولید شده اند در کارخانه مان مانور بدهیم و سرویش شان کنیم. اینجا انبار قطار شهری نیست، کارخانه ما کارگاه تعمیر ناوگان ریلی کشور است. ما تولید لوکومتیو داریم و باید ماهانه ۲ دستگاه لوکومتیو تولید کنیم ولی به دلایلی از جمله دپوی قطارهای شهری و مشکلات فنی، تولید با مسایلی مواجه شده است.

پیگیری ما از شورای شهر تهران منجر به این شد که یک نفر مسئول بررسی قطارهای مانده در کارخانه مپنا شوند، آنها اقدام تازه ای کردند؟

سرمایه مملکت بیشتر از انتخابات و درگیری های گروهی و باندی برای ما مهم است. این سرمایه دارد از بین می رود. وضعیت هیچ تغییری نکرده است به انضمام اینکه من نامه نوشتم و با آنها دعوا کردم چرا این قطارها را نمی برید مردم استفاده کنند ولی انگار این نامه ها را هیچکس نمی خواند. قطارهایی که زیر آفتاب و برف مانده قیمت کمی ندارد، دست کم ۱۴ میلیون یورو قیمت آن است. اینها دارد از بین می رود. ما حساب کردیم در سال اینها ۲ میلیون مسافر در مترو تهران-کرج جابجا می کند ولی همچنان مسئولان بی توجه اند.

منظورتان کدام مسئول است که نسبت به از بین رفتن سرمایه مردم بی توجهی می کند؟

شخصا به معاون استانداری البرز و رئیس شورای تامین نامه نوشتم، به کارگروه تولید استانداری نامه نوشتم که بیایید این قطارها را ببرید تا از بین نرود و مردم استفاده کنند. رونوشت نامه را به امام جمعه کرج و شورای شهر کرج و سازمان قطار شهری کرج دادم، دو بار هم این کار را کردم، ولی در مقابل آنها یک قرارداد برای من فرستادند که این قطارها باید همچنان بماند. آنها دنبال ماندن این قطارها هستند و می گویند تا یکسال دیگر قطارها را از کارخانه ما تکان نمی دهند.

قطارها که چند سال است خاک می خورد. از نظر شما که تعمیرات لوکوموتیو می کنید تا سال آینده اگر ببرند، چه بلایی سرشان خواهد آمد؟

در حال حاضر برف روی قطارهای شهری نشسته و تا یک سال دیگر رنگ و آبی برای اینها نمی ماند. باید دوباره هزینه کنند کل قطعات لاستیکی قطارها را جایگزین کنند. هر گاه خواستند ببرند باید کل قطارها را سرویس کنند. می توانم بگویم برآورد خساراتی که به قطارهای شهری در اینجا خورده، میلیاردی است. ولی اینکه ما بیاییم خسارت بگیریم یا نگیریم مسئله ای نیست، عدم النفع این سرمایه و ثروت ملی که به ضرر مردم است، از همه چیز مهمتر است. آنها به ما می گویند اگر اینها مشکل پیدا کند شما مسئول هستید در پاسخ گفتم این سرمایه که دارد زیر برف و باران و آفتاب از بین می رود، سرمایه ملی است، چه کسی مسئول است؟

۴۷۲۳۱

کد خبر 1346172

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: قطار مترو شهرداری تهران شهرداری ها استان البرز میلیون تومان کرایه شرکت قطار شهری کرج ۳۰ میلیون تومان قطارهای شهری بین می رود کارخانه مپنا نامه نوشتم کارخانه ما مترو تهران تهران کرج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۵۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن تکمیل خطوط یک تا هفت پایان سال برگزار می‌شود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن هرمزی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در جریان دویست و سی و یکمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به برنامه‌ریزی مدیریت شهری برای تکمیل خطوط هفت‌گانه اظهار کرد: ان‌شاءالله تا پایان سال جاری شاهد جشن تکمیل خطوط یک، دو، سه، چهار، پنج، شش و هفت خواهیم بود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته نیز ایستگاه‌های جدیدی در خطوط شش و هفت افتتاح و بهره‌برداری رسید، تصریح کرد: امسال نیز ادامه خواهد داشت از جمله خطوطی که امسال به بهره‌برداری خواهد رسید ایستگاه هفده شهریور، میدان خراسان، سرباز و ... خواهد بود.

هرمزی به عملیات توسعه جنوبی در خط شش مترو اشاره کرد و گفت: این عملیاتی نیز به پایان رسیده و ان‌شاءالله به‌زودی دو ایستگاه در بخش جنوبی (حرم حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام) به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران به پست برق خط مترو اشاره کرد و توضیح داد: این پست نیز امسال تکمیل و ان‌شاءالله در بخش غربی خط شش مترو ایستگاه آیت‌الله کاشانی به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همچنین به ایستگاه ورزشگاه تختی اشاره کرد و با بیان اینکه این ایستگاه نیز امسال تکمیل و به بهره‌برداری‌ خواهد رسید، تصریح کرد: ان‌شاءالله فاز یک پایانه آزادگان تکمیل و  عملیات اجرایی فاز دو اکباتان به پایان خواهد رسید و در ادامه نیز پایانه دولت‌آباد به ورزشگاه تختی تکمیل خواهد شد.

وی همچنین به افزایش تعداد ایستگاه‌های مترو در این دوره از مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 159 ایستگاه با 310 کیلومتر خط مترو در شهر تهران داریم که بر اساس آمار کسب شده استفاده مسافران از شبکه مترو، بیشتر شده به طوریکه قبل از افتتاح ایستگاه‌ جدید به طور متوسط هر مسافر 9 کیلومتر از شبکه مترو استفاده می‌کرد که با تکمیل خطوط شش و هفت عملا به 16.5 کیلومتر افزایش پیدا خواهد کرد و میزان پایداری مسافران در شبکه مترو بیشتر شده است.

هرمزی با بیان اینکه این موضوع به تکمیل خطوط شش و هفت و همچنین به بهره‌برداری از مترو پرند برمی‌گردد گفت: ضمن اینکه برنامه جدیدی برای خطو هشت، نه ده و یازده پیش بینی شده است.

وی با تاکید بر اینکه خط 10 مترو در سال گذشته عملیات حفاری آن انجام شد و موضوع در حال انجام است و ان‌شاءالله هشت ایستگاه در این خط دایر خواهد شد، توضیح داد: خط 8 مترو نیز در پایان سال گذشته قرارداد آن به امضا رسید که بحث مالی آن به صورت ویژه پیگیری خواهد شد. همچنین خط 9 نیز هفته آینده عملیاتی خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است سال گذشته ایستگاه های مهمی در این دو خط راه اندازی شد
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • از آغاز عملیات احداث خط ۱۱ تا نوسازی ۱۴۵۷ تاکسی
  • جشن تکمیل خطوط یک تا هفت پایان سال برگزار می‌شود
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • ادامه روند رفع نواقص خط ۳ مترو تهران
  • رفع نواقص خط ۳ مترو تهران
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • زاکانی: تمام مجورهای قطار ملی مترو از مراجع بین المللی اخذ شده است